Gedurende je leven zal je te maken krijgen met reizen die een grote impact op je maken. Deze reizen vinden vaak plaats tijdens je jeugd, als jong volwassene, als volwassene (gezin) en als senioren. Hetzelfde geldt voor road trips. In deze blogpost beschrijf ik de vijf belangrijkste road trips in je leven. Ik geef aan wanneer je deze road trips het beste kunt ondernemen en met wie.

Het reisavontuur als kind

Als kind lijkt de tijd altijd een stuk langzamer te gaan. De lange zomervakanties met je broertjes, zusjes en ouders zijn hier een typisch voorbeeld van. Hoewel de kinderen van tegenwoordig veel meer technologie tot hun beschikking hebben (internet, social media), gaat er niks boven een mooie road trip door Europa met de familie. Kamperen, natuurwandelingen en het ontmoeten van leeftijdgenoten met dezelfde interesses is nog altijd ontzettend populair. Dus leg de telefoon of tablet even weg en laat de kinderen vakantieherinneringen en vriendschappen voor het leven maken d.m.v. een gave road trip vakantie! Ze zullen je later dankbaar zijn!

road trips in je leven
Ohh the memories!
Na het afstuderen met je vrienden

Klaar met de middelbare school, mbo/hbo of universiteit? Na weken, dagen en uren studeren is het eindelijk allemaal voorbij! Voordat de zomervakantie begint en alle klassenfeesten voorbij zijn is het belangrijk om een road trip met je vrienden te plannen. Deze zomer is de laatste zomer dat veel van jullie bij elkaar zullen zijn en hierna zal het nooit meer hetzelfde zijn. Geniet er dus van en vertrek voor een mooie lange road trip vol zon, zee, strand en je beste vrienden. Dit zijn de momenten waarbij je, tijdens een onvergetelijk avontuur, relaties en vriendschappen voor het leven opbouwt. Maak veel foto’s, video’s en aantekeningen en bewaar ze zo lang mogelijk, zodat jij ook bij de volgende schoolreünie gezellig samen mooie herinneringen kunt ophalen.

road trips van je leven
Geniet ervan!
Als jong, verliefd stel

Ah.. To be young and in love! Wat is er nu better dan een road trip met je lover? Lekker samen op avontuur en de weg op om een paar weken met de auto door Europa te reizen. Bezoek daarbij kleine dorpjes, eet de lokale gerechten, bekijk romantische locaties en slaap op prachtige bed & breakfast adresjes. Plan hiervoor alles vooruit en zorg dat het onderhoud van de auto/motor helemaal up to date is!

Er zijn maar drie dingen, waardoor een relatie snel op de klippen zal lopen; langzaam internet, samen een Ikea meubel in elkaar zetten èn de weg kwijt zijn op je road trip!

Als gezin met kinderen

Als je de eerste road trip van dit artikel als kind hebt gedaan, is het nu tijd om deze ervaring door te geven aan je eigen kinderen. Reizen, verschillende culturen, kamperen en het spreken van een andere taal zijn ideale middelen voor kinderen voor het stimuleren van de sociale ontwikkeling. Maak het gezellig, doe veel activiteiten gericht op de kinderen en zorg voor een goed balans tussen technologie en vakantie. Als het allemaal goed gaat, kom jij ook uit bij onze laatste road trip; als opa & oma.

road trips in je leven

Tenslotte, als de opa & oma ..

Nu zijn de kids uit huis en heb je voor het eerst in 20 jaar het huis voor jullie zelf. Veel ouderen zullen het “lege nest syndroom” ervaren, maar het is nu juist de perfecte tijd om weer tijd voor elkaar te hebben en de volle focus op de relatie zelf te leggen door middel van de 3 G’s voor road trippen met senioren;

  • Gezellig
  • Gelukkig
  • Grijs

Dus waar wacht je nog op? Plan de road trip zo snel mogelijk en mocht je dan toch nog de kinderen missen, dan zullen de kleinkinderen staan te springen om een reis met opa & oma…net zoals de ouders, want die kunnen dan eindelijk weer eens een volle nacht doorslapen als de kinderen met opa & oma op vakantie zijn!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here