Als je ooit in Denemarken op vakantie bent geweest denk je direct aan twee dingen: Prachtige architectuur en natuur en zeer hoge prijzen voor toeristische activiteiten. Het klopt inderdaad dat voor veel toeristen de prijzen heel Scandinavië aan de hoge kant zijn. Dit is ook het geval in Kopenhagen. Uit eten gaan, bezoekje aan de dierentuin, biertje op het terras het is allemaal wat aan de hoge kant. Maar jij wilt natuurlijk lekker kunnen genieten op vakantie zonder constant na te hoeven denken over het budget. Geen zorgen! Ik heb tijdens mijn Europa road trip geleerd hoe jij het leukste themapark van Denemarken; Tivoli Gardens op een budget kunt bezoeken. We zijn tenslotte Nederlanders, dus kom maar op met de geldbesparing tips!

Blogpost: Europa road trip deel 2: Berlijn, Hamburg, Odense en Kopenhagen.

Het paleis van Tivoli Gardens.
Waar koop ik de kaartjes?

Het klinkt misschien raar, maar de locatie waar jij de entree kaartjes koopt is belangrijk. Dit verschilt soms tot wel 30% in prijs. Inderdaad, dat is aardig wat! De eerste optie was het kopen van een kaartje rechtstreeks bij het park zelf. Ik dacht dat dit de meest logische keuze was en na het informeren bij de balie kwam ik erachter dat de prijs 120 Deense Kronen is. Dit was alleen voor toegang tot het park en zaten verder geen attracties bij in. Ok, nu ik de standaardprijs wist ging ik kijken op de bekende korting/coupon websites. Hmm.. dat was wel heel vreemd! Deze websites lieten een korting prijs zien van 130 Deense Kronen. Dat was dus 10 kronen duurder (met de zogenaamde korting) dan bij het park zelf.

Welkom!

Omdat ik pas de volgende dag naar het park zou gaan had ik het kaartje bij het park zelf gekocht. Dit was dus niet de beste keuze, want terug aangekomen in het hostel kwam ik erachter dat onze receptie ook kaartjes verkocht. De prijs? Slechts 100 Deense Kronen.

Dat is 30% goedkoper dan de korting/coupon websites!

Lesje geleerd en volgende keer ga ik zeker alle drie de opties bekijken voordat ik mijn kaartje koop.

Prijs per kaartje per lokatie

Hostel                                    : 100 Deense Kronen
Bij het park                            : 120 Deense Kronen
Korting/Coupon                      : 130 Deense Kronen

Oké, ik ben binnen… Wat nu?

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist 30% bespaart op jouw kaartje en is het tijd om lekker binnen te genieten van het park. Maar bij het eerste ijsje kom je erachter dat € 7,- (50 Deense Krone) voor een medium ijsje een hele normale prijs is. Weg is het verdiende geld op het toegangskaartje! Gelukkig is hier een hele makkelijke oplossing voor, namelijk zelf eten en drinken meenemen. Je hoeft het niet naar binnen te smokkelen, want het is namelijk toegestaan om je eigen consumptie mee te nemen in het park. Hoe cool is dat? Pluspuntje voor het management van Tivoli Gardens!

Er zijn de gehele dag door gratis optredens in het park.

Tom, Steven, Ik en Kane hadden 4 rugzakken vol meegenomen en hebben heerlijk een zonnige middag doorgebracht op de lounge stoelen in het park en gekeken naar de gratis concerten. Wees er wel snel bij want deze stoelen zijn erg gewild onder de bezoekers en anders moet je een middagje doorbrengen op het gras! Hoewel, dat hoeft niet erg te zijn op een zonnige dag!

Ontspannen in China Town in Tivoli Gardens..
De attracties in het park

Het is een goed idee om van te voren te checken welke ritjes jij wilt doen. Het is mogelijk om een all inclusive kaartje te kopen, maar als je (net zoals ik) maar interesse hebt in 1 of 2 attracties dan kan je beter los betalen. Wees voorbereid om tussen de 20 en 75 Deense kronen per ritje/attractie te betalen. Dat is dus bijna € 11,- voor een rondje in de achtbaan!

Tivoli Gardens in Kopenhagen op een budget
Gratis kaart + attracties van Tivoli. Klik voor groter formaat!
Laatste advies.. beloofd!

In de zomer organiseert Tivoli Gardens diverse activiteiten in de avond uren. Zo zijn er live-bands en vuurwerk rondom middennacht. Het is dus aan te raden om rond 5 à 6 uur in de middag naar het park te gaan. Dan kan je eerst relaxen en wat attracties bekijken en vervolgens lekker eten (zelf meegenomen natuurlijk), genieten van de muziek en dan om 11.45 een spectaculaire vuurwerk show bekijken! Met deze tips kan dus ook jij Tivoli Gardens in Kopenhagen op een budget bezoeken!

Keep on driving, road trippers!

Tivoli Gardens in Kopenhagen op een budget
Tivoli Gardens in de avond is super gezellig!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here