Als de eindbestemming bekend is, kun je de route van jouw road trip gaan plannen. Hoeveel dagen zijn wij onderweg en waar zullen we overnachten? En wat gaat dat mij kosten? Een goede nachtrust is belangrijk tijdens een road trip. Je maakt al veel kilometers en een slechte nachtrust kan leiden tot vermoeidheid achter het stuur. Het is daarom belangrijk om, na een lange dag rijden, in de avond en nacht even helemaal tot rust te komen. Maar je zou geen budget road tripper zijn zonder de vraag; Wat zijn nou de beste tips voor goedkoop overnachten tijdens mijn road trip?

Daar heeft The Road Trip Guy over nagedacht en hij heeft voor jou 5 tips op een rijtje gezet (inclusief links), zodat jouw volgende road trip zo goedkoop en comfortabel mogelijk is.

Kosten: Gratis

Sommige lezers zullen wel denken; op de bank? Jazeker, zeg ik dan! Via de bekende website community CouchSurfing is het mogelijk om bij andere mensen een nachtje op de bank te slapen. Hoewel dit misschien niet de meest comfortabele optie is, heeft het wel een echte backpackers vibe! Je zal leuke mensen ontmoeten en uiteindelijk aardig wat geld besparen op je overnachtingen. Dat is mooi meegenomen, niet waar?

tips voor goedkoop overnachten
Bij tips voor goedkoop overnachten denk je natuurlijk direct aan CouchSurfing. De populaire website voor het vinden van een slaapbank tijdens je reis!
Direct een kamer of appartement huren 

Kosten: € 35,- tot € 100,-

Na het slapen op de bank is het huren van een kamer of een appartement de volgende mogelijkheid. Tegenwoordig kan dat heel makkelijk via Airbnb. Het is vaak goedkoper dan een hotel en biedt wel dezelfde luxe aan zoals een goede locatie, comfortabel bed en een badkamer. Prijzen zijn gemiddeld 35% goedkoper dan hotels, dus voor de budget road tripper is dit een no-brainer! Let er wel op, dat je van te voren informeert bij de verhuurder of er parkeergelegenheid is voor je auto. Zo ja, vraag dan ook meteen wat de eventuele parkeerkosten per dag zijn. Soms kan dit in de grote steden oplopen tot 35 euro per dag, terwijl jij lekker een dagje aan het shoppen bent in de stad.. Slik!

Vergeet niet de hostels!

Kosten: € 15,- tot € 35,-

Eigenlijk zitten hostels tussen Couchsurfing en AirBnb in. Je krijgt een warm bed, maar moet wel de faciliteiten en de kamer delen met andere road trippers. Dat is natuurlijk geen probleem voor jou als road trip avonturier, maar hoe kan je nu zeker zijn of jij het juiste hostel hebt gevonden? Via Hostel World heb je toegang tot een ruime database van hostels over de hele wereld. Hier staan ook de reviews van elk hostel beschreven door je mede-road trippers. Verder is het ook hier belangrijk om te controleren of er parkeergelegenheid is voor de auto.

Geniet er dus van, ontmoet veel mensen en deel elkaars verhalen over jullie road trip avontuur. Veel reizigers zeggen, dat je in hostels vriendschappen voor het leven maakt!

tips voor goedkoop overnachten
Tentje opzetten, kampvuurtje aan.. Op de camping kan het allemaal!

Kosten: € 20,- tot € 50,-

Naast banken, kamers, hostel en appartement kan je natuurlijk ook kiezen voor een avondje in de wildernis. Het kamperen past perfect bij jou road trip avontuur en wist jij al dat in Zweden, Noorwegen en Finland het zogenaamde “allemansrecht” geldt? Het allemansrecht houdt in, dat je overal gratis mag kamperen, zolang je maar aan de volgende voorwaarden voldoet:

 1. Je mag overal een paar dagen met een tent kamperen, maar vraag toestemming aan de eigenaar van het land.
 2. Wees voorzichtig met het maken van vuur en controleer of het maken van een kampvuur is toegestaan op de locatie.
 3. Je mag bessen en paddestoelen plukken voor eigen gebruik.
 4. Respect voor natuur en dieren en ruim al het afval op.

Dit zijn natuurlijk makkelijke regels voor jou als natuurliefhebber! Verder kan je via Eurocampings bekijken welke campings op de route liggen en wat deze kosten. Handig! Vooral op de camping zal je mede-road trippers ontmoeten, dus zie je een mooie kever of Volkswagen bus staan, ga dan een gezellig praatje maken!

tips voor goedkoop overnachten
De camping staat hoog het het lijstje met tips voor goedkoop overnachten. Het kan zelfs gratis in Scandinavië!
Als je dan toch in een hotel moet..

Kosten: € 50,- tot € 125,-

Als je dan toch in een hotel moet, dan kan je via bekende websites zoals booking.com of hotel.com zoeken naar de beste kortingsacties. De prijzen zijn afhankelijk van het seizoen dus van te voren boeken geeft de grootste kans voor een scherpe prijs. Natuurlijk kan je ook via Last Minute proberen als je aankomt op de bestemming, maar dan is er natuurlijk het risico dat het misschien al vol zit!

Ten slotte is een nachtje doorbrengen in de auto ook altijd een optie! Dat kost niets en is ook nog gelijk een goede relatietest. Ik hoop dat deze tips voor goedkoop overnachten jou zullen helpen bij het plannen van je volgende road trip. Succes!

5 REACTIES

 1. Woow zie er geweldig uit, zou ik binnekort samen met mijn verloofde ook wel eens willen doen. Ik blijf je volgen,

  Alvast dank vor de inspiratie !

  groetjes

  Karen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here