Tijdens mijn korte bezoek in Bergen, zag ik in het toeristen informatie centrum tussen alle aanbieden ineens een oud A-4 papiertje hangen waarop stond; Wil jij ook leren hoe je appelsap moet maken? Bezoek dan nu The Eplet Bed and Apple farm in Solvorn!

Hmmm, zoiets heb ik nog nooit eerder gedaan. Hoe maak je eigenlijk biologische appelsap, moes en jam? Ik nam een foto van de flyer en ging terug naar mijn hostel, omdat mijn gedachten volledig gefocust waren op het beklimmen van de Trolltunga de volgende dag.

Hoe kom je bij de Eplet Bed and Apple Farm?

Na mijn Trolltunga avontuur werd ik de volgende dag wakker met een ongekende spierpijn! Ik had blijkbaar spieren gebruikt welke ik niet eens wist dat ik die had. Als 31-jarige moest ik gewoon twee dagen bijkomen en ik zag op de kaart dat Solvorn slechts 4 uur rijden was van Odda. Top! Precies wat de dokter mij zou voorschrijven, namelijk een paar dagen bijkomen en relaxen op een appel boerderij.

Na ongeveer 250 km. was ik eindelijk aangekomen bij de Lustrafjord waar het kleine dorpje Solvorn aangrenst. Verdwalen was onmogelijk, omdat het eerste wat je ziet als je binnen komt rijden is een groot bord met; Eplet Bed & Apple Farm —> This way!

The Eplet Bed and Apple farm
Welkom bij de Eplet Bed & Apple Farm!
Welkom bij de verborgen schat van Noorwegen

Eenmaal aangekomen bij het hostel zag ik direct de velden vol met appel- en perenbomen staan. Wat een schattig familie bedrijfje, dacht ik. Bij de receptie kreeg ik een warm onthaal door de eigenaar Trond Henrik en zijn vriendin Agnethe en meegenomen voor een rondleiding op de boerderij. Bij receptie is een kleine shop waarbij het mogelijk is om biologische en lokale producten te kopen zoals sappen, jam, gedroogd fruit, brood etc etc. De boerderij produceert tot wel 15,000 liter per jaar en dit voorkopen zij over de hele regio. Klein, maar fijn!

Heerlijk biologisch ontbijten met een prachtig uitzicht. Hier kon ik zeker tot rust komen!

In de gezellige woonkamer konden de gasten ontspannen, bordspelletjes spelen, boeken lezen ( mini-bibliotheek) over lekker koken met de producten welke zij zojuist hadden gekocht in de kleine winkel. Er is gratis Wi-Fi beschikbaar en er hing zelfs een gitaar aan de muur voor de muzikanten onder ons.

Daar slaap jij, zei Trond. Hij wees naar het grasveld aan de zijkant van het huis. Naast de schapen, vroeg ik? Ja!

En het jongste lammetje weet nog niet dat hij een lammetje is dus verwacht een hoop kabaal in de vroege ochtend! Hahah, geweldig dacht ik. Dit is precies wat ik nodig had.

Eplet bed and apple farm
Tent opzetten in de tuin. Op de achtergrond zie je de appelbomen.

Mijn tijd op de boerderij..

De volgende 5 dagen vlogen natuurlijk voorbij en ik heb heerlijk kunnen ontspannen met jazz-muziek gevulde avonden in mijn hangmatje met uitzicht over de fjorden. Wat een leven! Misschien moet ik ook maar investeren in een appel boerderij! Het hostel heeft 2 keukens en tientallen mountainbikes te huur (gratis bij een verblijf van 5 dagen of langer) voor de gasten, een mini-golf baan en natuurlijk veel lammetjes welke jij dagelijks de fles mag geven.

Eplet bed and apple farm
Mijn kleine vriend. Een kabaal dat hij maakt, niet normaal!
Eplet bed and apple farm
De keuken

Mocht je de buurt willen verkennen gebruik dan de mountainbikes, spring op de veerboot en ontdek het prachtige Sognefjord. Mooie watervallen, zeehonden, kanootochten, kerken en landschappen. Ja mijn vrienden, The Eplet Bed and Apple Farm heeft het allemaal! Ik heb een ontzettend gezellig tijd gehad en ik kon gelukkig al mijn blog posts bijwerken. Ik zal ook binnenkort een Vlog uitbrengen over de boerderij. Prijs? Slechts 110 NOK per nacht voor mijn tent. Love it! Een perfect goed doel voor een extra blogpost, vlog en social media shout-out. De kleine ondernemer met een goed hart kan altijd wat extra hulp gebruiken!

Openingsschema 2017: Open vanaf 20 April tot 30 September.

Voor het boeken van je verblijf bij The Eplet Bed and Apple Farm: Eplet Bed & Apple Farm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here