Veel road trips worden doorgebracht met de familie, maar wist jij dat een road trip met je beste vrienden ook ontzettend leuk kan zijn? Normaal gesproken is de relatie met vrienden en vriendinnen een stuk soepeler dan die met het vervelende broertje of zusje waar je dan vervolgens 12 uur naast moet zitten.

Nee, met vrienden kan je lachen, gieren, brullen en herinneringen voor het leven maken. Mocht je nu nog een road trip in de planning hebben, overweeg dan eens om één of meer van je beste vrienden mee te vragen. Met deze 6 redenen ontdek je hoe gezellig en voordelig dit kan zijn voor jullie reis.

Het is voordelig reizen met vrienden

Met vrienden kan je snel tot een overeenkomst komen als het gaat om de kosten. Rondje hier, hamburgertje daar… Vaak doet men er niet moeilijk over en dat brengt extra voordeel met zich mee. Bekijk de kosten van jouw road trip en deel het vervolgens door het aantal passagiers tijdens de trip. Bezit jij de auto? Dan kan je misschien tot een overeenkomst komen dat jij het onderhoud, verzekering en overige kosten betaalt, terwijl de overige passagiers de benzine bekostigen.

Herinneringen voor het leven

Naarmate wij ouder worden, willen sommige vriendschappen wel eens verwateren. Carriere, familie en andere verplichtingen consumeren al onze tijd waardoor tijd voor vrienden zeldzaam is geworden. Als je samen op een road trip gaat, kan je weer even helemaal tot rust komen en langzaam maar zeker de vriendschap herbouwen. Als je vrienden ook nog andere kwaliteiten hebben, dan kan je dit leuk afwisselen met activiteiten ‘s avonds zoals koken, spelletjes, workshop etc.

Extra bestuurders

Met een road trip maak je nu eenmaal veel uren achter het stuur. Rust is daarom ook extra belangrijk, dus wees niet bang om ook je vrienden te vragen om een paar uurtjes achter het stuur door te brengen. Dit vergroot de veiligheid van de reis en geeft jou de kans om even een paar uurtjes te rusten. Relax en geniet van de omgeving, want als bestuurder moet je nu eenmaal constant alert zijn op de weg. Een extra voordeel is dat een nachtrit ook een stuk aangenamer is met verschillende bestuurders.

Even weg van thuis..

Soms kan de stress van het dagelijks leven je net iets teveel worden. Carriere, gezin, hobbies en andere tijdrovende activiteiten kunnen zorgen voor oververmoeidheid. Een road trip met vrienden zorgt ervoor dat je al deze activiteiten en verplichtingen even opzij kan zetten en je geest tot rust brengt. We begrijpen dat familie natuurlijk je eerste prioriteit is, maar een tot rust gekomen en met nieuwe energie gevulde jij is positief voor het hele gezin. De tijd dat je weg bent van je familie en het gevoel van missen zal de band alleen maar sterker maken.

Pechhulp & mooie verhalen

Een extra handje bij pech onderweg kan natuurlijk nooit kwaad. Natuurlijk kan je de wegenwacht bellen, maar dit kan soms enkele uren duren. Gelukkig zijn er veel pechsituaties die je makkelijk zelf kunt oplossen. Een band vervangen of het afzetten van een gevarenzone is altijd beter te managen met meerdere personen. En geloof mij; dit soort ervaringen leveren altijd de mooiste verhalen op voor in de kroeg of bij familiefeestjes.

Het is gewoon ontzettend gezellig!

De laatste en eigenlijk ook de belangrijkste reden om te gaan, is dat een road trip met vrienden gewoon ontzettend gezellig is! Ontspan, bouw nieuwe vriendschappen op en herstel oude, maak veel foto’s en videos en zorg ervoor dat ook jouw batterij volledig wordt opgeladen. Ik weet zeker dat jullie over 20, 30 of zelfs 40 jaar nog steeds geweldige herinneringen voor het leven hebben.

Have fun!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here