Portugal is een prachtig land met veel cultuur en gepassioneerde bewoners. De steden en dorpen langs de Portugese kust liggen op een perfecte afstand voor een road trip. Met deze korte road trip in Portugal bezoek je de steden en dorpen Porto, Ericeira, Lissabon, Sagres en Faro. Met een afstand van slechts 810 km (Porto tot Faro) is dit een perfect road trip avontuur voor een lang weekend weg. Vooral kite, wind en golfsurfers hebben baat bij deze route door het passeren van vele surfspots langs de Portugese kust.

Voor goedkoop overnachten in Portugal:
5 belangrijke tips voor goedkoop overnachten tijdens een road trip

ROAD TRIP GUY TIP : CONTROLEER OF HET AUTOVERHUURBEDRIJF IN PORTO OOK EEN VESTIGING HEEFT IN FARO MET EEN AFLEVER SERVICE.

Road Trip Informatie

Reis duur : 8-9 uur
Afstand : 810 km
Start  : 
Porto (Verhuur bedrijven op Porto Airport)
Eind : Faro

road trip in portugal
De route van de road trip in Portugal. Heb je er al zin in?
Porto

De road trip in Portugal begint in de stad van Porto. Deze prachtige havenstad ligt in het  het noordwesten van Portugal, aan de Costa Verde. Het is de op één na grootste stad van Portugal en biedt volop entertainment, cultuur, prachtige architectuur en natuurlijk heerlijk eten. Wil je origineel en goedkoop overnachten dan is een bezoek aan het PaintShop Hotel aan de Figueira da Fez een uitstekende keus! Je kan in dit hostel zowel een gezamenlijke als privé een kamer huren.

road trip in portugal
Ericeira

Na een dagje héérlijk ontspannen in Porto is het tijd om te rijden, in zuidelijke richting, naar Ericeira. Dit badplaatsje is een bekende hotspot onder de surfers community en host jaarlijks de ASP World Tour Surf Kampioenschappen. Gelukkig zijn er ook voor de beginners onder ons genoeg surfscholen welke beginners lessen aanbieden. Aan het eind van een drukke dag tussen de golven kan je relaxen en heerlijk dineren bij één van de vele strandtenten en restaurants. Mocht het te druk zijn in Ericeira, dan ligt het dorpje Cascais slechts een enkele km. verder op. Het is hier vaak een stuk rustiger.

road trip in Portugal surf
Lissabon

Op een korte afstand van de surfscene ligt de hoofdstad van Portugal: Lissabon. In deze prachtige stad is voldoende accommodatie en bezienswaardigheden voor de budget reizigers onder ons. Van romantische restaurants tot hostels en straatfeesten, alles is aanwezig in Lissabon. Na een goede maaltijd en wat rust is het tijd om het nachtleven te verkennen. De diverse nightclubs en bars zorgen voor een gezellige sfeer waar jij en je vrienden nog wat mooie herinneringen kunnen ophalen over jullie surfavontuur in Ericeira.

road trip in portugal lissabon
Sagres

Na het surfen en feesten is het tijd voor een beetje geschiedenis en cultuur. Welkom in Sagres! De naam Sagres is afgeleid van het woord Sagrado wat “Heilig” betekent in het Portugees. Het prachtige uitzicht gaat gecombineerd met een woeste zee en grote rotsen, maar ook met een prachtige vuurtoren bij Kaap-St. Vincent. Sagres is één van de weinige dorpen in de Algarve, waarbij de originele cultuur en architectuur nog intact is gebleven. Verder zijn er ook nog 5 rustige stranden waar je even helemaal tot rust kunt komen voordat je vertrekt richting Faro.

road trip in portugal sagres
Faro

Helaas komt er aan alle goede dingen een eind, maar niet voordat we de stad Faro bezoeken. Faro ligt direct aan de kust en is tevens de hoofdstad van de Algarve. Je zult dan ook veel tourisme zien en met haar international luchthaven kan je ook besluiten om vanaf Faro terug naar huis te vliegen. De stad zelf heeft een gezellig centrum met een prachtige omwalling. Voor kerk, musea- en cultuur liefhebber is Faro de juiste spot. Het nabij gelegen natuurgebied Ria Formosa geeft je de mogelijkheid om de drukke stad even te verlaten om een paar uurtjes te genieten van de prachtige natuur.

road-trip-in-portugal-lagos

Naast deze road trip in Portugal zijn er natuurlijk nog veel meer routes mogelijk. Ontspan op je laatste dag en bekijk op de kaart wat je volgende route kan worden. Zo ga je vol motivatie en voldoening terug naar huis en op naar je volgende road trip in Portugal!

Keep on driving, my fellow road trippers!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here