Road Trip in Griekenland – 7 dagen – 1000 km – Thessaloniki & Athene

Na mijn geweldige tijd in Bulgarije was het tijd voor een bezoek aan de prachtige witte stranden van Griekenland. De zomer was aangebroken en de temperaturen stegen in de vroege ochtenden al snel rond de 30 graden Celsius. Ik vertrok uit Sofia en reed via Servië en Macedonia naar Thessaloniki, Griekenland.

Gedurende mijn road trip bezocht ik prachtige tempels en monumenten van de Griekse goden en ontspande ik op de prachtige stranden van Noord-Griekenland. Uiteindelijk op een gezellige familie camping overnacht en moest ik in Athene een bosbrand ontwijken!

Welkom in Griekenland, land nummer 15 van de 41!

Overnachten in Thessaloniki. 

Gedurende het plannen van mijn reis, zag ik dat Thessaloniki de eerste stad was na de grens overgang met Macedonië. Het lag direct aan zee en slechts een klein uurtje rijden vanaf de beroemde Halkidiki stranden. “Perfect!” Dacht ik bij mijzelf. “Nu hoef ik alleen nog een goede accommodatie te vinden, zodat het relaxen kan beginnen!.”

En toe klopte Mr. Realiteit aan de deur en zei: “Mwa..niet vandaag, mijn vriend!”

Eenmaal aangekomen in Thessaloniki leerde ik direct hoe ongelooflijk chaotisch en druk het Griekse verkeer is. De laatste 10 kilometer duurde bijna 2 uur en vinden van een parkeerplaats in het centrum duurde ook een eeuwigheid. Had ik dan toch een vergissing gemaakt?

Meer leren over de Griekse cultuur.. in een parkeerplaats!

Na een zoektocht van bijna een uur, had ik eindelijk een parkeerplaats gevonden. Ik reed langs een ondergrondse parkeerplaats naast een kleine bakkerij. De eigenaar keek vol verbazing naar mijn Beetle en vroeg direct: “What is this Road Trip Guy? It is such a beautiful green car!” Where are you from?”

Ik begon te vertellen over het project en Georgio vertelde mij over zijn leven in Thessaloniki en hoe hij de parkeergarage had geërfd van zijn vader. Hij zei:

“It is a great business, but I am really happy the tourists are slowly coming again. It has been a difficult few years due to the recession and I was not sure if the tourist would ever come again.That was really a scary time, but thankfully all is getting better now.”

Georgio kende de eigenaar van het hotel en direct kreeg ik 20% korting aangeboden. Ik was ontzettend blij met de service, prijs en het feit dat ik meer had geleerd over de Griekse recessie van de eigenaar van een parkeergarage. Totaal onverwacht, maar dat maakt deze road trip zo leuk!

Mijn dagen in Thessaloniki 

Alhoewel, Thessaloniki recht aan zee ligt zijn de stranden van de stad niet spectaculair, maar biedt de haven diverse toeristische activiteiten. Zo kan je s’avonds de boulevard bezoeken en genieten van de live-muziek, vele traditionele Griekse restaurants en gezellige bars en disco’s. Het massa toerisme is nog niet aanwezig in Thessaloniki, waardoor de meeste toeristen aan de buurlanden van Macedonië, Servië en Bulgarije komen.

Bij de boulevard waren ook diverse sportactiviteiten te vinden. Een route van 5 Km. speciaal voor de renners en zijn er diverse sportprakjes aanwezig met fitness apparatuur. Aan het eind van deze route vind je de White Tower. Deze prachtige toren geeft een mooi uitzicht over de haven, maar is ook direct een centraal punt voor de vele toeristen. Hier kan men namelijk aan boord gaan van een mini-cruise door de haven. De rit met de boot kost je 45 minuten, maar je hoeft alleen maar iets te drinken aan boord. Er is dus verder geen toegangsprijs!  

Het Aristotelous Plein ligt op slechts 500 meter afstand van de White Tower. Hier zal je diverse restaurants en ijssalons vinden. Houd er  rekening mee dat het in de avond ontzettend druk is. Gelukkig wel met een zéér ontspannen sfeer!

Een bezoek aan Halkidiki Beach: Het mooiste strand van Griekenland

Halkidiki is regio in Noord-Griekeland, welke bekend staat om haar prachtige stranden, blauwe kustlijnen en natuurlijk de mooie bossen van Kassandra.

Na wat onderzoek onder de lokale bevolking kwam telkens de naam “Sithonia” voorbij. “Geen probleem, Sithonia it is!” Zei ik tegen mijzelf. Samen met Louie die kant op gereden en tot mij verbazing was er geen toegangsprijs of kosten voor het parkeren.

Niet slecht, Griekenland..Niet slecht!

Het strand? Kijk zelf maar! Kilometers aan prachtige kustlijnen schoten voorbij, toen Louie en ik over de kustweg naar Sithonia reden. Ik betaalde slechts € 5,- voor een stoel en paraplu. Daar word ik nou vrolijk van!

Greece
Het strand! (Bron: www.messinianmani.gr)
Rijden naar Athene. Een invasie van tolwegen!

Rijden van Thessaloniki naar Athene was een uitdaging. Ik ben meer dan 12 stops tegengekomen en geen van deze stops maakt gebruik van creditcards of debetcards. Cash is de koning in Griekenland. Na een paar uur rijden (en in de rij staan) kwam ik aan bij mij accommodatie. Mijn mond viel letterlijk open en ik dacht:

” OMG, Wat is dit?”

Kamping Sikia. Een verborgen paradijs..  

Camping Sikia ligt in de gemeente van Kato Gatzea en is een familiebedrijf met twee zusters aan de leiding. De camping ligt recht aan zee tegen een rotswand en heeft twee privé stranden. “De perfecte plaats voor een overnachting!” Dacht ik.

“Kom maar mee” Kom maar mee” Dat waren de enige woorden welke één van de zusters kende in de Nederlandse taal. De camping was populair onder de Nederlanders en ze nam dan ook ruim de tijd voor een rondleiding op haar camping. Ze vertelde dat haar grootouders de camping waren begonnen en dat nu , drie generaties later, het één van de populairste campings is van Griekenland.

Dat kon ik inderdaad begrijpen, want met 2 privé stranden, een familie restaurants, snorkel  en duik mogelijkheden en boottochten in de privé lagune was het inderdaad een paradijsje op aarde. En voor slechts € 22,50 – per nacht ook nog eens heel betaalbaar! Vooral dat laatste argument verklaarde de vele Nederlanders op de camping. 😉

https://www.instagram.com/p/BXu1h9tAQ9u/?taken-by=theroadtripguy

Een bezoek aan Athene en de Griekse goden! 

Athene! De stad van de prachtige architectuur en rijke geschiedenis. Eindelijk was ik aangekomen in de hoofdstad en begon ik met het bezoeken van de tempel van Zeus. Mocht je niet weten wie Zeus was, hij was de koning der goden en de baas van Olympia. Hij was ook de vader van Hercules, wie hij had gekregen met een menselijke vrouw. Daar was zijn huidige vrouw en godin Hera natuurlijk niet blij mee! Die ouwe snoeperd!

Prijs: € 6,50-
Tijd: 1 uur

"Capturing the past" #greece #athena #athens #photography

A post shared by Road Trip in Europe (@theroadtripguy) on

Een bezoek aan de Acropolis

Het bezoek aan de Acropolis was een gekkenhuis. Rijen met mensen stonden te wachten en de toegang is met € 20,- per persoon aan de prijzige kant. Gedurende de winterperiode (van 1 november tot 1 april) krijg je wel 50% korting. Met dit kaartje kan je het Citadel, Odeon van Herodes Atticus, het Dionysus theater en diverse andere locaties bezoeken. De prijs is het waard, maar ga nu gedurende de middag, want de temperaturen kunnen zeer snel oplopen tot 40+ graden! Diverse mensen in de groep hadden medische assistentie nodig. 🙁

Check van te voren of er eventueel restauraties of verbouwingen plaatsvinden. Ik had dit niet gedaan en al mijn foto’s waren mislukt doordat er telkens lelijke ijzeren hekken en hijskranen te zijn waren. Niet echt een interessant combinatie; Hijskranen en Griekse Goden! 🙁

Gelukkig maakte het uitzicht bij het avondeten alles goed en heb ik heerlijk genoten van mijn dag in Athene!

DELEN
Vorig artikel25.000 Km Europa Road Trip Deel 12: Bulgarije
Niels is de oprichter van The Road Trip Guy en is met Lazy Louie deze zomer door heel Europa te vinden. Volg hem op zijn avontuur door Europa waarbij hij 25.000 km. aflegt, 41 landen doorkruist in 3 maanden tijd èn daarbij 12 goede doelen bezoekt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here