Goedendag allemaal, mijn naam is Niels en welkom bij mijn eerste blogpost voor The Road Trip Guy en De Road Trip Europa 2017. Ik ben geboren en getogen in de provincie van Utrecht en tijdens mijn jeugd ontwikkelde ik een grote passie voor natuur, wildlife, reizen & veel avontuur! Boten, vliegtuigen, motoren en auto’s, niets was te gek tijdens mijn schoolvakanties en met name de road trip door Europa en de Verenigde Staten maakte een grote indruk op mij.

De drang naar het avontuur zette zich voort in mijn tienerjaren, waaronder het hoogtepunt, namelijk het ontvangen van het magische roze papiertje! Jazeker, vroeger was dat nog een papiertje en geen pasje.

OP DE EERSTE DAG MET MIJN RIJBEWIJS, LEENDE IK DE GOLF POLO VAN MIJN MOEDER EN EINDIGDE IK MET EEN MAATJE VAN DE MIDDELBARE SCHOOL IN FRANKRIJK!

Het resultaat van mijn smaak voor avontuur en vrijheid? Een vriend van school en ik besloten een reisvariant te spelen van het bekende spel “Rock, paper & Scissors”. De reis begon in Amersfoort op de A28 richting het zuiden van het land. De regels waren simpel; als ik zou winnen, dan namen wij de eerste afslag en als hij won, bleven wij doorrijden op de snelweg.

Lang verhaal in het kort, ik verloor 10x op een rij en een epic passie voor road trips was geboren!

Als een donderslag bij heldere hemel! 

Mijn passies zetten zich ook voort tijdens mijn studiejaren op het MBO en HBO, waar ik een opleiding volgde in Wildlife management. Dit zorgde uiteindelijk voor mijn eerste grote reizen waaronder de Caribische eilanden, het Midden Oosten en Europa. Hoewel dit een geweldige ervaring is voor elke twintiger, was de reis altijd werk-gerelateerd. Hierdoor had ik weinig tijd om landen en culturen te ervaren en te verkennen tot in de diepste details.

Na vele jaren hardwerken en genoeg overuren kwam ik in de buurt van de magische 30 jaar. Hoe je het ook went of keert, iedereen gaat nadenken over wat hij of zij wil wanneer de grote 3-0 nadert. Voor mij betekende het dat het tijd was voor een nieuw avontuur. En dit keer zou ik de landen en cultuur wel maximaal ervaren! Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk en voor een lange tijd had ik weinig tot geen inspiratie voor mijn volgende stap..

EN TOEN GEBEURDE HET PLOTSELING. ALS  DONDERSLAG BIJ EEN HELDERE HEMEL, EN DAT TERWIJL IK 10 KILOMETER HOOGTE ZAT!

De road trip van mijn leven.

Dankzij de WIFI aan boord bij Etihad Airways, kwam ik online een interessant artikel tegen van Dr. Randal Olson uit Amerika. Dr. Olson ontwikkelde een road trip route waarmee hij met een minimaal aantal kilometers het meeste aantal steden kon bezoeken binnen Europa. De kaart zag er zéér indrukwekkend uit en ik was gelijk verkocht. Dit is het nieuwe avontuur waar ik naar zocht. Dit was de blauwdruk van de road trip van mijn leven…

Na het lezen van de comments op Facebook kwam ik erachter hoeveel mensen door dit artikel werden geïnspireerd, maar duizenden comments en likes verder kwam ik erachter dat niemand deze road trip daadwerkelijk had gedaan. Jazeker, iedereen was enthousiast en vrienden, familie en geliefde werden volop getagged, maar geen spoor te bekennen van een persoon die het avontuur werkelijk had ervaren. Nu had ik er helemaal zin in!

Het doel van De Trip 2017

Hoewel ik duidelijk inspiratie had gekregen door het Dr. Olson artikel, vond ik het wel belangrijk dat ik een eigen draai aan de reis zou geven. Welke landen wou ik nu echt bezoeken en wat wou ik nu eigenlijk ervaren als ik daar was? Na weken brainstormen kwam ik uit op een route van 25.000 km door 41 landen. Ik zou daar ongeveer 3 maanden voor nodig hebben, maar ik zou verder niet omkijken naar een week meer of minder. Het is tenslotte een epic road trip door Europa en niet een race naar de finish.

Road trip door Europa
De route van mijn road trip door Europa.

Daarnaast wou ik minimaal 12 goede doelen bezoeken in de hoop een sponsoractie te kunnen starten voor minimaal één van deze doelen. De Trip 2017 wordt een road trip van formaat, waarin ik in mijn favoriete road trip auto het avontuur tegemoet ga. Nieuwe mensen ontmoeten, verschillende culturen ervaren, veel lekker en lokaal eten en het vertellen en delen van inspirerende verhalen met onze lezers. Een reis waarbij verbondenheid van culturen centraal staat. Om al deze doelen meer te realiseren heb ik 7 persoonlijke doelen opgesteld.

Let’s do this!

Start datum van mijn road trip door Europa : 15 mei, 2017.

Keep on driving, road trippers!

9 REACTIES

  1. Hi,

    ik ben bezig met een onderzoek over een bedrijf dat ik op ga starten. ik zag dat je aardig wat ervaring hebt met reizen. wij leggen onze focus voor roadtrips in europa. wij gaan een platform creeren waarin alles te vinden is voor de ideale roadtrip naar jou keuze. Denk aan accomodaties, wat te doen, tips en nog veel meer zodat jij je ultieme roadtrip door europa kan plannen. Mijn vraag is dan ook hoe jou kijk hierop is om te creeren?

    Vriendelijke groeten,

    Jeremy Dijkstra

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here