Het kopen of huren van een èchte road trip auto is een grote uitdaging. Naast een mooie look, is het belangrijk dat een road trip auto ook praktisch in gebruik is en motor-technisch in orde. Er zijn online al veel artikelen te vinden over het kopen van een gewone auto, maar bij een road trip auto is dit een ander verhaal. We zetten hier de belangrijkste punten op een rijtje, zodat je weet waar je op moet letten bij de aanschaf of het huren van jouw eerste road trip auto!

Ruimte

Wanneer je van plan bent om een road trip te maken is het belangrijk om te kijken hoeveel passagiers meegaan. Met alleen twee personen voldoet in principe elke kleine auto. Een kleine handbagage voor een weekendje weg past makkelijk in een Mini Cooper of een type Roadster. Voor drie personen of meer is een grote coupé, station of busje een beter idee. Dit geeft ook de optie voor meer bagage, waardoor langere road trips ook mogelijk zijn.

THE ROAD TRIP TIP: BENZINE EN TIJD ACHTER HET STUUR KAN MOOI VERDEELD WORDEN DOOR HET AANTAL PASSAGIERS IN DE AUTO.

Flexibiliteit 

Bij een road trip auto denk je misschien niet zo snel aan het woord “flexibiliteit” , maar toch is dit punt erg belangrijk voor je reis. Een planning verandert continu en het is mogelijk dat een hotel of hostel plotseling is overboekt of dat juist bij aankomst op de camping een flinke storm begint. Met een flexibele auto moet het mogelijk zijn om de stoelen (voor- en achter) op te klappen, zodat je na een lange reis toch wat uurtjes kunt rusten. Zorg er altijd voor dat elke passagier minstens één hoofdkussen meeneemt en een kleine slaapzak. Het is misschien niet de meest comfortabele nachtrust, maar avontuurlijk is het zeker!

Laadstations 

In onze huidige samenleving is elektronische apparatuur onmisbaar geworden. Hoewel het wegleggen van je tablet of telefoon gedurende de reis geen verkeerd idee is, raden wij aan om voldoende laadstations aanwezig te hebben in een road trip auto. Mocht er één laadstation in de auto zitten dan is het mogelijk om een splitter te kopen bij de electronica winkel. Dit is meestal in de vorm van USB en zorgt ervoor dat er meerdere apparaten tegelijk worden opgeladen.

THE ROAD TRIP TIP: GEBRUIK EEN LAADSTATION ALLEEN TIJDENS HET RIJDEN OF VAN KORTE DUUR WANNEER DE MOTOR UIT IS. HET LAATSTE WAT JIJ WILT, IS EEN LEGE ACCU TIJDENS DE REIS. DE ACCU EN JOUW VRIENDEN ZULLEN JE DANKBAAR ZIJN.

Verbruik

Wanneer je een budget-overzicht maakt voor de road trip, staat benzine/diesel vaak boven aan het lijstje. Vraag de dealer/verhuurder naar het verbruik van de auto in verschillende scenarios. Je wilt tenslotte niet het budget berekenen op basis van het verbruik van de auto met 2 personen, wanneer er 4 personen en een hond meerijden. Gelukkig zijn de meeste auto’s tegenwoordig behoorlijk zuinig geworden met het verbruik van benzine of diesel. Verder is het controleren van bandenspanning belangrijk, aangezien zachte banden meer brandstof verbruiken.

Kofferbakruimte

Kofferbakruimte is eigenlijk net zo belangrijk als de ruimte voor de bestuurder en passagiers. Bekijk goed hoeveel koffers er in de achterbak passen en van welk formaat. Het zal je verbazen hoe vaak koffers niet naast elkaar passen op de achterbank, doordat het formaat en de hoek waarin de koffers liggen niet overeen komen. Mocht er weinig kofferbakruimte aanwezig zijn, dan is een topbox of dakdragers ook nog een goede optie. Dit was erg populair in de jaren ’60 en ’70, dus het zal jouw road trip auto zeker een retro-tintje geven. Houd er wel rekening mee, dat de topbox gestroomlijnd is om extra brandstofgebruik te voorkomen.

Men zegt dat een goede voorbereiding het halve werk is. Het belangrijkste punt is, dat een road trip auto betrouwbaar moet zijn en jij en de vriendengroep van A naar B brengt.

Een extra puntje; zorg ervoor dat de reserveband makkelijk in de auto past. Met een lekke band in the middle of nowhere staan zonder reserveband is geen pretje.. Trust me!

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here