Hebben wij er allemaal niet één? Misschien niet letterlijk geschreven op een kladblaadje en systematisch genummerd van 1 t/m 10, maar wel degelijk in ons hart en gedachten. Ik heb het natuurlijk over het maken van een bucket list. Dit is iets wat iedereen op een bepaald punt in zijn of haar leven zal overwegen. Wanneer er iets tragisch gebeurt of wanneer er spannende tijden aanbreken, is het normaal om een bucket list te schrijven wanneer je kijk op het leven onverwachts een flinke twist heeft gekregen. Zo ook in het vliegtuig, toen ik het idee kreeg van de The Road Trip Guy. Mijn road trip bucket list is het resultaat van de motivatie achter De Trip 2017 en van mijn 7 persoonlijke doelen.  

road trip bucket list
Het schrijven van een bucket list. Ook mijn road trip bucket list zal zo beginnen.. maar ik voer deze uit in 3 maanden uit!
Het maken van een bucket list is simpel. Het uitvoeren ervan is echter een héél ander verhaal…

Het maken van een bucket list is mooi, niet waar? Je ziet een indrukwekkende film, documentaire of leest een inspirerend verhaal en vol goede moed begin jij aan jouw eigen bucket list. Na uren brainstormen op Google, Pinterest, Facebook en Instagram heb jij de perfecte bucket list samengesteld. Gooi daar wat motivational posts tegen aan, op je tijdlijn met de tekst “DIT” in hoofdletters en je gaat die avond vol goede moed naar bed. Als jij jezelf direct hierin herkent, maak je dan geen zorgen; we doen het allemaal. 😉

Helaas gaan de dagen en weken snel voorbij en langzaam maar zeker verdwijnt de motivatie en daarmee ook het mooie lijstje…Je valt weer terug in je oude routine. Vergelijk het maar met je goede voornemens tijdens de jaarwisseling… Herinner jij die nog?

ZUCHT, LOOPT DAT ABONNEMENT OP DE SPORTSCHOOL NOU NOG STEEDS DOOR? BEN PAS 2X GEWEEST!

Hoe kan dit eigenlijk? Hoe komt het , dat je met zoveel passie en motivatie een bucket list maakt, maar vervolgens de motivatie en het doorzettingsvermogen totaal verliest om ook daadwerkelijk iets van de lijst uit te voeren?

Uitstelgedrag is geen ziekte of slechte gewoonte. Het is slechts een natuurlijke reactie van het lichaam wat probeert te zeggen;

IK BEN NIET GOED VOORBEREID EN HEB TE WEINIG OVERZICHT OP DE SITUATIE.

Natuurlijk heb je dat nog niet! Je hebt slechts één avond aan je bucket list gewerkt, waarbij je meteen verwacht deze hele lijst de volgende dag af te kunnen vinken. Dat gaat ‘m natuurlijk niet worden! Uitstelgedrag zorgde in het verleden voor overleving, want het behoedde je voor potentiële gevaarlijke situaties. Nu onze leefomgeving heel snel veranderd is, maar biologisch gezien het lichaam vrij weinig, hebben de gevaarlijke tijgers, giftige bessen en andere prehistorische gevaren plaats gemaakt voor hedendaagse onzekerheden. Dus… hoe voorkom ik uitstelgedrag voor mijn bucket list?

HET KRIJGEN VAN OVERZICHT IS DE SLEUTEL NAAR HET SUCCESVOL VOLTOOIEN VAN JE BUCKET LIST…

Ik had mijn eerste bucket list voltooid vòòr mijn twintigste verjaardag.

Is het daadwerkelijk zo, dat iedereen een bucket list direct associeert met het pensioen? Moet je dan echt 67 + zijn en klaar zijn met werken om je eindelijk echt te focussen op je lijst? En spelen de financiën dan ècht zo’n grote rol? Veel vragen die uiteindelijk leiden tot uitstel gedrag en het niet voltooien van jouw bucket list.

Veel mensen vroegen mij hoe het kan dat ik op 31-jarige leeftijd de tijd en financiën beschikbaar heb om mijn bucket list te doen? Ik zal je eigenlijk een geheimpje vertellen, ik had mijn eerste bucket lijst al gedaan voor mijn 20ste verjaardag.

VOOR JE 20STE? DAT IS ONMOGELIJK!

Nope, en het is ook niet zo moeilijk om eerlijk te zijn. Het zit namelijk zo; er is niet één vaste bucket list voor de rest van je leven. Je zal continue nieuwe avonturen en ervaringen meemaken en daarbij zal ook je interesse veranderen. Wat je interessant vond in je tienerjaren is misschien niet meer relevant als twintiger, dertiger enzovoort.

Mijn bucket list als tiener was realistisch, simpel en betaalbaar en bestond slechts uit 3 items. Items zoals het behalen van mijn duikbrevet, diploma van mijn opleiding en werken in het buitenland. Ik kon alle 3 met elkaar combineren en daar was ik dan! Lekker aan het dobberen in het Caribisch gebied, tijdens mijn afstudeerstage en later werk.

Road trip bucket list
Eerste bucket list klaar? Check! Op naar de volgende.

Tijdens mijn twintiger-jaren heb ik gekozen voor het behalen van mijn HBO diploma, een onderneming starten en nog veel meer. Sommige interesses zijn ook verdwenen in de loop der tijd en dat is verder geen probleem. Zolang je bezig bent met je lijst, zal je altijd nieuwe dingen tegenkomen. Wees realistisch en kies items waarvan je echt 100% voor wilt gaan.

DE ERGSTE BUCKET LIST IS DE NETTE ONGEBRUIKTE DIE JE NA 10 JAAR ONVERWACHTS TEGENKOMT.

Mijn road trip bucket list

Na wat uurtjes op Google en social media kwam langzaam maar zeker een road trip bucket list te voorschijn. Geweldig! Ik ben tenslotte nu 31 jaar oud dus laat ik maar gelijk knallen met mijn éérste bucket list van mijn dertiger jaren. Met als extra voordeel dat ik deze kan afvinken in 3 maanden tijd!

Mijn road trip bucket list voor De Trip 2017:

1. Rijden naar de Noordkaap
2. Weekend in Praag
3. De chocolatiers van West-Oekraïne ontdekken
4. Snorkelen en duiken in Griekenland
5. Alles proeven van de Italiaanse keuken.
6. Leren dansen in Spanje
7. Surfen in Portugal
8. Hardlopen in elk land
9. Het rijden over de Transfagarasan highway
10. Slapen in mijn tentje bij het monster van Loch Ness

Begin vandaag met het opstellen van je eigen bucket list. Niet morgen, niet overmorgen maar vandaag! Gewoon een uurtje even niet naar de roddelsites kijken of schattige filmpjes van hondjes, maar gewoon even tijd voor jezelf. Na het schrijven van de lijst accepteer je dat uitstel-gedrag onvermijdelijk is, maar dat je weet dat het gedrag ontstaat door een gebrek aan overzicht. In mijn volgende blogpost zal ik beschrijven hoe ik mijn road trip bucket list zo goedkoop mogelijk ga uitvoeren en welke tips ik hierbij gebruik.

Een eerste grote stap in het krijgen van meer overzicht in je bucket list.

Keep on driving, road trippers!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here