Tegenwoordig zie je de mooiste road trip foto’s voorbij komen op social media. Iedereen heeft een camera op zijn telefoon en met een druk op de knop kan jij met de hele wereld jouw reis delen. Maar wist jij dat jouw road trip foto’s meer kunnen betekenen dan slechts het opvullen van je tijdlijn? Fotojournalistiek is dankzij het internet populairder dan ooit en je hoeft geen professionele fotograaf te zijn om te beginnen. Geld verdienen met road trip foto’s is dankzij het internet makkelijker dan ooit. Met verschillende stock websites, applicaties, technieken en wedstrijden kan elke budget-road tripper direct beginnen met het verkopen van zijn of haar foto’s.

road-trip-photos

Geld verdienen met road trip foto’s doe je zo!

Direct verkopen aan websites & applicaties

Er zijn tientallen stock foto websites, maar wij hebben de belangrijkste websites voor jou op een rijtje gezet. Deze websites hebben de beste reputatie onder studenten/low-budget reizigers en bieden tevens de grootste collectie foto’s aan. Kwaliteit is zéér belangrijk voor deze websites, dus zorg ervoor dat bij het maken en editen van je road trip foto’s, kwaliteit hoog in het vandaal staat. Na het uploaden van je foto zal het team van de website een controle uitvoeren. Deze controle zorgt ervoor dat de foto voldoet aan de richtlijnen en kwaliteit van de website. Als de foto is goedgekeurd zal deze automatisch in je portfolio worden geplaatst en kan je beginnen met de verkoop. Simpel, niet waar? Geld verdienen met road trip foto’s hoeft niet ingewikkeld te zijn.

Bedenk goed wat voor stijl jij wil presenteren aan potentiële kopers en vergelijk jouw portfolio met de concurrent. Mocht er veel concurrentie zijn, probeer dan te kiezen voor een niche binnen het onderwerp.

geld verdienen met road trip foto'sVoorbeeld; als je van architectuur houdt in Europa dan zal je aardig wat concurrentie hebben, maar met een verdieping zoals architectuur op basis van religie tussen 1200 en 1800 in Europa, zal je zeker uniek zijn.

road trip photos soapMet de applicatie FOAP kan je direct je foto’s opladen en in je portfolio zetten. Klanten kunnen vervolgens je portfolio bekijken en een bod doen. Op deze applicatie speel kwaliteit een kleinere rol, vandaar dat je hier misschien wel die leuke selfie kunt verkopen!


Direct verkopen via printed merchandise

Wie kent het niet? Het laten printen van je eigen logo en foto’s op t-shirts, bekers, petten, banners, vlaggen en de lijst gaat door. Met de juiste foto en een leuk design is het verkopen van merchandise een mogelijkheid om extra inkomen te generen. Maak gebruik van speciale merchandise print websites en je hoeft alleen maar het ontwerp aan te leveren. De voorraad en het versturen/retourneren verloopt allemaal via een derde partij. Ideaal dus voor personen met weinig tijd en kennis van het runnen van een online merchandise shop.

road trip photos

CafePress is misschien wel de bekendste printshop van het internet. CafePress (1999) was opgericht in de Verenigde Staten van Amerika en is de grootste internationale print webwinkel van dit moment. Mocht je veel merchandise willen verkopen in het buitenland dan is CafePress perfect voor al je internationale klanten.

Mocht je meer interesse hebben in het verkopen van je merchandise in Nederland, dan kan ik van harte het bedrijf DrukWerkDeal aanraden.

Zelf heb ik hier ook merchandise laten printen voor De Trip 2017. Het voordeel is dat je van de meeste t-shirts ook enkel exemplaar kan bestellen. Mocht je dus eerst een test willen doen, dan is dat geen enkel probleem. Belangrijk voor een budget road tripper!

 

Waarschijnlijk de bekendste drukwerk leverancier in Nederland is Vistaprint. De website heeft veel kortingsacties, waardoor het extra voordelig kan zijn, maar de bestellingen gaan wel in grote hoeveelheden.

 

 

Houd er echter wel rekening mee dat je merchandise vrij is van copyright en royalties en controleer altijd de printkwaliteit voordat je gaat verkopen. Een enkel T-shirt is misschien wat duurder, maar het is een stuk beter dan een boze klant of een doos vol verkeerde gedrukte merchandise!

 Meedoen aan fotografie wedstrijden

Bij PhotoContestInsider kan je meedoen aan verschillende fotowedstrijden. De prijzen verschillen per wedstrijd en het is zeker de moeite waard. Het kan zelfs oplopen tot wel € 1.000,- per foto! Begin met het aanmaken van een account en vervolgens kan je zelf je foto’s uploaden. Vaak kan je per wedstrijd bekijken waar naar de jury precies zoekt, zodat jij je inschrijft met de juiste foto. Goed voor het netwerken in combinatie met het geld verdienen met road trip foto’s.

Wat is het voordeel aan online foto verkoop? Gebruikersgemak!

Vroeger moest je als journalist de foto’s via officiële kanalen proberen te verkopen, maar tegenwoordig is dat een stuk makkelijk. Via het internet zijn er diverse websites en applicaties beschikbaar waar jij je vakantiefotos kan verkopen. Natuurlijk moet je daarbij niet denken aan duizenden euro’s, maar een mooie foto in een niche category kan zeker tot in de honderden euro’s lopen. Dit kost echter wel veel tijd, dus wees geduldig, zorg voor top kwaliteit en vind een niche. Dit zijn de belangrijkste factoren.

Kwaliteit, kwaliteit en nog eens kwaliteit. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen.. 

Nu zal jij je misschien afvragen; hoe maak ik dan eigenlijk goede kwaliteit foto’s? Dat is een kwestie van veel oefenen en lessen volgen. Gelukkig staan er op YouTube  duizenden tutorials over fotografie met zowel de basis als geavanceerde lessen. Neem rustig je tijd, maak foto’s van unieke onderwerpen en neem gerust ook wat lessen in photoshop. Dan kan ook jij prachtige foto’s maken en mogelijk verkopen.

Mijn favoriete tutorials van Youtube voor beginners:

Mocht je nog meer vragen hebben over geld verdienen met road trip foto’s of vakantie foto’s dan hoor ik het graag!

Keep on driving, road trippers!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here