Op 17 mei was het eindelijk zover! Mijn volgende road trip avontuur zou mij terug nemen naar de jaren ’50 toen de voormalige Oost Duitse automaker VB de Trabant maakte. Wat bedoeld was al status symbool voor de Oost Duitse autotechniek liep uit tot een fiasco van kosmisch formaat. De Trabi (afkorting van Trabant) heeft een reputatie van een oude, langzame, gehorige en vooral zeer oncomfortabele auto. Precies zoals The Road Trip Guy het graag wil! Check ook Vlog 3 – Amsterdam naar Berlijn voor mijn ervaring met Trabi Safari World

Welkom bij Trabi World Safari!

Met een body van 100% plastic en een chassis gemaakt uit 1 stuk staal, is de 500 cc 2-takt Trabi de perfecte auto om Berlijn te verkennen.

Lokatie & Introductie

Trabi Safari ligt (200 meter) naast Trabi World. Haal deze twee namen niet door elkaar, want Trabi World is het museum over de Trabant en Trabi Safari is het bedrijf van waar je de reservering, instructie en vertrek van de tour plaatsvindt. Na een korte briefing van Marco was het tijd voor het uitzoeken van een eigen Trabi. Er is een grote collectie beschikbaar en ze noemen mij niets voor niet The Road Trip Guy, dus ik koos voor het Trabi model die het meeste “Ik ben een mega tourist” uitstraalde.. Dat was natuurlijk de Trabi Zebra Editie!

Love at first sight! 🙂
De auto

Mocht je met vrienden en familie zijn, dan is er ruimte voor 4 personen in elke Trabi, maar in princpe kan iedereen in zijn eigen auto rijden. Dit maakt het extra handig voor het maken van Vlog 3 – Amsterdam naar Berlijn, waar ook mijn Trabi avontuur in voorkomt. Na een technische briefing over hoe ik de handversnelling moest gebruiken en de richtingaanwijzers was het tijd voor het starten van de motor! Na wat gesputter en gebonk sloeg de motor aan en was het tijd voor het vertrek. Het geluid van de motor klink als mijn beste vriend wanneer die luidruchtig en bezopen aan het praten is en 10 seconden later in slaap valt op de bank! Totaal onbetrouwbaar, maar wel gezellig!

Op de achtergrond de Brandenburger Tor
De tour

Ik had gekozen voor de Trabi Compact editie en de duur van deze tour was 1 uur en 15 minuten. We reden in een konvooi van 6 auto’s en begonnen met de Oost Berlijn kant van de muur om vervolgens direct door te rijden naar de Brandenburg Tor. Hier ging het fout en viel de motor uit van één van de Trabi’s binnen de groep. Na wat duwwerk hebben we de Trabi aan de kant gekregen en heeft het management van Trabi Safari direct een nieuwe auto geregeld. Ik krijg direct het gevoel dat deze tour nog wel eens heel bijzonder zou kunnen worden

Er is ook iets voor de dames! 🙂
Wat een avontuur!

Na ongeveer 45 minuten was het tijd voor het bijvullen van de olie en de benzine. Het was zeer interessant om te horen hoe de instructeur vertelde over de motor en de historie hierachter. Gedurende de tour had elke auto zijn eigen walkie talkie en zo vertelde de gids bij elk belangrijk gebouw de historie. Ik moet zeggen dat ik natuurlijk weinig had meegekregen binnen het eerste half uur, omdat mijn enthousiasme voor de auto de overhand nam en iedereen op straat op de foto wou met mij of ging zwaaien. Gelukkig kon ik mij wel beter concentreren op de tweede helft van de tour en hebben we uiteindelijk nog een half uur extra gereden.

Mijn ervaring met Trabi Safari World
Check up na 45 minuten rijden! :O
Wat kost het ?   

Voor slechts € 50,- kan ik de Trabi Safari World van harte aanbevelen. Of je nu een autoliefhebber bent of een gezin van 4, het is en blijft een fantastische road trip avontuur. Het geeft gewoon een kick om in een oud barrel door Berlijn te scheuren terwijl iedereen lacht, zwaait en blij is om je te zien. Nou ja, bijna iedereen dan! Als er een klein minpuntje was dan zou het zijn dat de prijs voor het Trabi museum bij Trabi World geen onderdeel is van de tour. Verder was mijn ervaring met Trabi Safari World top!

Mijn ervaring met Trabi Safari World
Still alive! Wat een geweldig avontuur!

Keep on driving road trippers!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here