Op 91-jarige leeftijd kreeg de Amerikaanse Mrs. Norma, 2 dagen na het overlijden van haar man, het verschrikkelijke nieuws kreeg dat ook zij een zware vorm van kanker had. Een huwelijk van 67 jaar voorbij en binnen slechts 48 uur was de dood wederom aan het rondzwerven op de ziekenhuis gangen. De doktor zei:

Mrs. Norma, wij raden een behandeling van bestraling en medicatie aan. Daarna kunnen wij bekijken welke eventuele volgende stappen er mogelijk zijn..

miss-norma-parade
Mrs. Norma tijdens de St. Patrick feest parade. Hoe cool is dat?
De volgende stap

Haar zoon en zijn vrouw boden aan om tijdens de behandeling van zijn moeder, onderdak te verzorgen. Echter, zijn huis was een kingsize RV (camper) en reizen met deze camper was hun leven. Hoe zou dat mogelijk zijn als Mrs. Norma onder behandeling was?

Na 2 minuten denken stond Mrs. Norma op en schudde de hand van de doktor. Ze zei:

Bedankt, maar ik ben 90 jaar oud en ik wil geen minuut langer in dit ziekenhuis blijven. Kom op, zei ze tegen haar zoon. We gaan een road trip maken met die camper van jou!

De reis zou een jaar duren en zou meer dan 20.000 km lang zijn door 32 staten en 75 steden. Ze heeft honderden parken, monumenten, recreatie gebieden en museums bezocht.

miss-norma-one
Driving Miss Norma – Say “YES” to living! (bron: http://www.drivingmissnorma.com)
Helaas is Mrs. Norma op 91-jarige leeftijd in het begin van 2017 overleden aan de gevolgen van haar ziekte. Haar motto “Say “YES” to living” zal altijd een inspiratie blijven voor jong en oud en laat men zien dat , ongeacht leeftijd en gezondheid, er altijd tijd is voor één laatste road trip.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here