Nu de start datum van De Trip 2017 is bepaald, is het tijd om mijn planning in kaart te brengen. De planning zal op basis van mijn motivatie en doelen voor dit project worden opgesteld. Dit brengt natuurlijk diverse vraagstukken met zich mee, waaronder; Waarom doe ik deze reis? Wat wil ik bereiken & wie kan ik mogelijk inspireren voor een eigen road trip avontuur?

Deze vragen en meer heb ik voor mijzelf in 7 persoonlijk doelen opgesteld. Sommige doelen zijn gericht op passies en voorkeuren van mijn persoonlijkheid, maar andere voor het grotere geheel, waarbij ik de verbondenheid tussen culturen voorop stel. Natuurlijk in combinatie met een flinke dosis humor, avontuur, respect en vooral ervaring.

Mijn doelen voor De Trip 2017

1. De eerste persoon in de wereld zijn die Europa’s grootste road trip voltooid (geïnspireerd door Dr. Randal Olson) met een hele mooie (al zeg ik het zelf) road trip auto! Gedurende de reis zal ik minimaal 41 landen doorkruizen en wil ik in elk land zoveel mogelijk cultuur proeven. Het zal een mix worden tussen het platteland en de grote (hoofd)steden. Zolang er maar balans is tussen de bekende toeristische trekpleisters en het “onbekende”.

2. De lezers van The Road Trip Guy laten zien dat een road trip avontuur absoluut niet duur hoeft te zijn! Ik zal uitzoeken hoe ik zo goedkoop mogelijk kan reizen, eten, overnachten en natuurlijk de reis documenteren. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van het budget road trippen, die ik zal bespreken op de Blog & Vlog.

3. Eten, eten en nog eens eten.. Lèkker! Cultuur en eten hebben altijd al een sterke band gehad. In Nederland kennen wij allemaal het gezegde; Wat de boer niet kent, dat eet hij niet. Het is dus tijd om uit mijn voedsel “comfort-zone” te stappen en te proeven wat al de verschillende keukens te bieden hebben. En of ik ook alles durf op te eten.. Oh Boy!

4. Het bezoeken van minimaal 12 goede doelen en geld ophalen voor één van deze stichtingen d.m.v. een fondswerving actie. Verder wil ik alle goede doelen optimaal steunen door social media posts, blog & vlog posts en nog veel meer toe te wijden aan hun missie & visie. Zelf heb ik € 10.000,- in het project gestoken (aanschaf auto, onderhoud, verzekeringen, belastingen, marketing etc.) om ervoor te zorgen dat de fondswerving ook daadwerkelijk voor het project en de goede doelen wordt gebruikt.
Mocht jij nog een interessant goed doel weten en ligt deze op de route? Mail mij dan op info@theroadtripguy.nl en wie weet, past het in het schema van de road trip en bezoek ik jouw favoriete stichting!

5. Ik zal proberen mee te doen met diverse internationale hardloopwedstrijden om zo extra aandacht te geven aan de goede doelen en het project. Ik ben gek op sport en hoop dan ook flink wat kilometers te kunnen maken. Hier heb ik zin in!

6. Het ontmoeten van onze lezers tijdens de reis. Mocht je vakantie toevallig op de route liggen en wil je even gedag zeggen? Of gezellig samen wat eten en een biertje drinken? Ik hoor het graag! Er zullen Facebook-evenementen worden aangemaakt voor wanneer we in de grote steden aankomen. Houd de social media pagina’s daarvoor goed in de gaten of stuur mij persoonlijk een berichtje.

7. Mijn laatste doel is ook meteen mijn belangrijkste. Het inspireren van de lezers door het delen van zoveel mogelijk verhalen en avonturen van de reis. De politieke kant wil ik minimaliseren, aangezien mensen wereldwijd daar al dagelijks geconfronteerd worden. Europa is op het heden meer verdeeld dan ooit en ik hoop dat dit project ook jou inspireert om meer te leren over andere culturen. Verhalen over cultuur, geluk, reizen, eten & drinken, liefde & leed en nog veel meer! Weliswaar beschreven door de gewone burger voor de gewone burger.

Uiteindelijk zal de reis zoveel meer betekenen dan alleen deze zeven doelen, maar als je iets onbeschrijflijk dan toch moeten samenvatten.. dan komt dit aardig in de buurt! Het is tenslotte geen race, maar een reis in het onbekende, waar ik hopelijk veel inspiratie uit zal halen!

Oh ja, vergeet niet doel nummer 3: Eten! 
Om eerlijk te zijn.. Ik ben snel gelukkig. Geluk in de vorm van 2000 kcal aan vet & koolhydraten!

2 REACTIES

  1. […] Daarnaast wou ik minimaal 12 goede doelen bezoeken in de hoop een sponsoractie te kunnen starten voor minimaal één van deze doelen. De Trip 2017 wordt een road trip van formaat, waarin ik in mijn favoriete road trip auto het avontuur tegemoet ga. Nieuwe mensen ontmoeten, verschillende culturen ervaren, veel lekker en lokaal eten en het vertellen en delen van inspirerende verhalen met onze lezers. Een reis waarbij verbondenheid van culturen centraal staat. Om al deze doelen meer te realiseren heb ik 7 persoonlijke doelen opgesteld. […]

  2. […] Ik draaide mij om en hier stond een grote glimlachende Noor naast zijn pick-up truck aandachtig mijn stickers te bewonderen. We raakten in gesprek en ik legde het project uit en wat mijn ambities waren en de route welke ik ging volgen. Nils (Ja, hoe toevallig, I know!) woonde 5 kilometer verder op een boerderij en nodige mij en Lazy Louie uit voor een rondleiding. Waarom niet, dacht ik? Dit is tenslotte waar The Road Trip Guy voor staat, want het ontmoeten van nieuwe mensen was zeker één van mijn 7 doelen voor de Trip! […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here