Eindelijk was het zover. Ik had het noordelijkste puntje van Europa bereikt en mijn bezoek aan de Noordkaap waren de extra kilometers dubbel en dwars waard. Met mijn avontuur op de Lofoten Eilanden en de Noordkaap was mijn tijd in het land van de Fjorden ten einde gekomen. Er was nu nog maar één richting mogelijk, dit was naar Finland en voor het eerste in 4 weken tijd zou ik in zuidelijke richting rijden. Het land van de kerstman, rendieren, de sauna, vodka en heel veel bos! Louie en ik hadden er zin in. Na een kleine 200 Km., bereikten wij de grens met Finland.

Land nummer 5, fluisterde ik onbewust tegen mijzelf bij het passeren van een verlaten grenspost.

Nog 36 te gaan. We gaan ervoor!

Finland! Het land van de…. feestdagen?!?

Tijdens mijn route van de Noordkaap richting Rovaniemi viel mij iets op. “Wat is het hier rustig?”, dacht ik bij mijzelf. De straten waren leeg en zelfs bij de routine pauzes, om elke 2 uur, waren de benzine stations angstig stil. Waar is iedereen? Dit lijkt wel op een scene uit de populaire tv-serie “The Walking Dead”. Vlug even kijken of er om de hoek bij de wc niet een groep bloeddorstige Finse (dat dan weer wel) zombies rondzwerft! De schattige wc’s maakte gelukkig wel een warme indruk..

De rit naar Rovaniemi verliep verder zonder enkel probleem. Ongeveer 100 km. buiten de stad, reden Louie en ik langs de beroemde Iglo hotels. De Kakslauttanen Arctic Resort biedt bezoekers de kans aan om in een iglo te overnachten en de Noorderlicht te bewonderen vanuit je bed. Helaas voor mij was het park dicht in de zomer, want zonder sneeuw en Noorderlicht is er niet veel te beleven.

Eenmaal aangekomen in Rovaniemi vertelde ik de gastheer over mijn ervaring met de stille wegen van Finland. Hij zei;

Son, it is midsummer holiday. All people from Finland move to the mountains and countryside to celebrate a holiday week. There will be nothing to do for you.

Oh nee, heb ik een fout gemaakt? Moet ik nu een week in Finland doorbrengen met helemaal niets te doen? Deze vragen en meer spookte direct door mijn gedachten. Voor Rovaniemi was dit helaas het geval. De stad was leeg en dit gaf mij de gelegenheid om eindelijk om aan mijn blogposts en social media te werken. Na twee dagen vertrok ik en had ik mijn focus gelegd op Helsinki. Ik dacht: “In Helsinki moet het wel levendig zijn! Het is tenslotte de hoofdstad van Finland!”

Aangekomen in Helsinki

Eenmaal aangekomen in Helsinki verbleef ik in het Cheap Sleep Hostel. Dit gezellige hostel ligt slechts 15 minuten lopen vanaf het centrum en biedt gratis parkeergelegenheid. Een toch wel grote pluspunt voor de road trippers onder ons. Bij het inchecken zag ik al direct een volle receptie en lounge. “Eindelijk”, dacht ik! Hopelijk zal ik nu meer zien en leren over de Finse cultuur en hoofdstad. Helaas pindakaas! Het hostel zat vol mensen, omdat iedereen dezelfde fout had gemaakt om Finland te bezoeken tijdens de feestdagen! Dit was natuurlijk hilarisch en een grote vrienden groep was snel gevormd. Dat is het voordeel als je gezamenlijk dezelfde fout maakt!

I feel like somebody is watching me… #wildlife #helsinki #helsink #finland #finlande

A post shared by The Road Trip Guy (@theroadtripguy) on

Uiteindelijk hebben wij in het hostel ons eigen feestje gemaakt. Helsinki was dan wel stil, maar dat maakte onze groep niets uit. Helsinki biedt een ruime keuze aan musea, architectuur en restaurants aan. Ook kan men makkelijk geld uitgeven aan de vele mode- en kledingwinkels in de hoofdstraat en winkelcentra. Deze waren natuurlijk wel open tijdens de feestdagen!

Waited a long time for the three flags to aline. Pretty happy with the shot. What do you think? #helsinki #finland #finlande

A post shared by The Road Trip Guy (@theroadtripguy) on

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here