Na mijn zéér rustige tijd in Finland, was het tijd om via Helsinki met de boot naar Tallinn (Estland) te reizen. Een bezoek aan de Baltische staten stond al lang op mijn bucket list en nu was het eindelijk zover. De boottocht van Helsinki naar Tallinn duurt 2.5 uur en kost slechts € 55,-, mits je deze minimaal een week van te voren boekt, via DirectFerries.com

Eenmaal aangekomen in Tallinn zag ik direct dat de stad een middeleeuws thema heeft.  Terwijl ik met Louie naar het hostel reed, vlogen de prachtige oude gebouwen en vele thema-restaurants voorbij, “Dit wordt een geweldige tijd!”, zei ik tegen mijzelf. Wat ik echter niet wist is dat Louie de Beetle nog een kleine verassing in petto had.

Een verassing verpakt in een dik pak zwarte rook en een sputterde uitlaat!

Estonia, here we come! The first Baltic state and country number 6 of 41. Ready to meet everybody!

A post shared by The Road Trip Guy (@theroadtripguy) on

 

Mijn bezoek aan Tallinn en Pärnu

Parkeren in Tallinn is spotgoedkoop! Voor slechts € 7,- per dag parkeerde ik mijn auto in een bewaakte parkeerplaats midden in het centrum. Wat een opluchting na 3 weken reizen in het prachtige (maar dure) Scandinavië.

Nadat ik een mooi plekje had gevonden voor Louie, merkte ik bij uitstappen een grote zwarte rookwolk rondom de auto. “Dat is vreemd?”, dacht ik. Waar komt deze rook ineens vandaan? Ik startte de auto weer om te controleren of het inderdaad Louie was en dit was helaas het geval. Een sputterende motor en schokkende uitlaat vertelde mij dat er een probleem was..

Na de routine check ups kon ik zelf niet bepalen waar het probleem zat in de motor. Het was dus tijd om de auto naar een garage te brengen. Na een snelle zoektocht op Google kwam ik uit bij de officiële volkswagen dealer van Tallinn: Volkswagen Møller. Na een bezoek aan het kantoor waren zij zo onder de indruk van Louie en de reis dat ik dezelfde dag nog geholpen werd. De schade? € 250 ,-  (inclusief arbeidskosten) voor het vervangen van een zuurstofsensor. Niet slecht, en natuurlijk een top service van dit bedrijf!

Tallinn : De oude stad

De volgende dag begon ik mijn bezoek aan de oude stad (Old Town) van Tallinn in de Deense Koningstuin (Danish King’s Garden). Deze prachtige tuin biedt een mooi uitzicht aan over de oude stad van Tallinn en de St. Nicholas kerk. De naam van de tuin is tot stand gekomen doordat tijdens de aanval van de Deense leger op de stad Tallinn, een Deense vlag uit de hemel kwam vallen en vervolgens landde in de tuin. Volgende keer kan men beter een glaasje minder drinken bij het opschrijven van deze verhalen, haha!

Old town of Tallinn. #tallinn #estonia #tallinngram #estonia

A post shared by The Road Trip Guy (@theroadtripguy) on

Naast de tuin ligt het “Alexander Nevsky” kathedraal.

Rondom de kathedraal zijn diverse souvenir winkels te vinden. Deze souvenir winkels bieden ambachtelijke werkstukken aan van o.a. ijzer, amber en hout. Als je de typische toeristische artikelen zat bent (magneten, kaartjes, petten etc.) dan kan je het beste een bezoeken aan deze straat brengen voor een traditioneel geschenk.

Een middeleeuwse lunch!

Voor de lunch bezocht ik de beroemde III Draakon. Dit middeleeuwse bakkertje is gelegen midden in het centrum. Bij binnenkomst neem je een stap terug in de tijd en groet de barvrouw jou een vraagt wat of zij de hongerige of dorstige reiziger iets kan aanbieden? Het rollenspel van het personeel is perfect. Het menu bestaat uit diverse pasteitjes met o.a. kip, varken, rendier of vegetarisch. De betaling gaat in “Unites” wat eindelijk gewoon Euro’s zijn. Per pasteitje betaal je 1 Unit.

In de avond was het tijd om het nachtleven van Tallinn onveilig te maken. Bij de beroemde  Monk’s Bunk hostel worden 3x in de week kroegentochten georganiseerd. Voor slechts
€ 20,- kan je dan onbeperkt drinken in het clubhuis en vervolgens bezoek je 10 verschillende kroegen en disco’s waarbij je bij elke een gratis shot krijgt. Dit is prima manier om nieuwe mensen te ontmoeten mocht je alleen reizen. Tijdens de tocht ontmoette ik Haiko uit Nederland en Eric uit de Ivoorkust. Twee nieuwe road trip maatjes!

Pärnu : De badplaats van Estland.

Pärnu is een provincie in Estland, de 4e grootste stad en ligt op ongeveer 2 uur rijden van Tallinn. Eric en ik zijn deze kant op gereden en ontmoete Haiko (welke met de bus reisde) bij ons hostel. De stad is eerder een dorp en ligt op een schiereiland ongeveer 1 km voor de kust. Eenmaal aangekomen in ons hostel (Strangers in the Night) zagen wij de diverse activiteiten waaronder, paintball, speeltuinen, kitesurfing en nog veel meer. Het seizoen is juni tot mid september en het hostel lag direct in het centrum. Het gratis parkeren maakt het een prima locatie voor roadtrippers en mocht je de auto even zat zijn dan kan je altijd nog een fiets huren voor slechts € 1,- per uur! Een overnachting in dit prachtige hostel kost slechts  € 16 ,-  per nacht!

What an interesting name for a hostel.. 😉 #estonia #estonian #pärnu

A post shared by The Road Trip Guy (@theroadtripguy) on

Helaas was het toeristenseizoen nog niet echt begonnen door het slechte weer. Hierdoor was het nog vrij rustig in het centrum, maar dat was geen probleem voor ons. Er zijn twee bekende kroegen in Pärnu, namelijk de Coco Loco (Karaoke bar) en Disco A.P.T.H.E.K.

De prijs voor een cocktail is hetzelfde als in Nederland, maar bier is aanzienlijk goedkoper. Beide kroegen kan je gratis bezoeken voor 10 uur, maar daarna is er een toegangsprijs. Zelfs als de kroeg bijna leeg is, dus controleer van te voren of er wel mensen zijn! Wees voorbereid op veel Finnen welke meesters van de karaoke zijn. Lied na lied zingen zij uit volle borst mee. Is het zuiver? Nee! Is het vals? Ja! Maar dat maakt Pärnu zo extra gezellig!

 

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here