Waarom vliegt de tijd om als je plezier hebt? Mijn tijd in Kopenhagen was super gezellig en het was moeilijk om gedag te zeggen tegen al mijn nieuwe vrienden. Voor de route naar Göteborg had ik twee nieuwe road trip buddies gevonden. Tom en Kane komen uit het Verenigd Koninkrijk en zochten een lift naar Göteborg, waarna zij verder zouden reizen naar Stockholm voor de Europa Cup finale. Heren, welkom bij The Road Trip Guy express! Iedereen aan boord? Zweden, wij komen eraan! Lees het allemaal in; 25.000 Km Europa Road Trip deel 3: Kopenhagen, Göteborg en Oslo

Deel 1 : Amsterdam naar Berlijn
Deel 2 : Berlijn, Hamburg, Odense, Kopenhagen

Van link naar rechts. Tom, ik en Kane. Ik heb een top tijd gehad met deze mannen uit het Verenigd Koninkrijk, welke ik heb leren kennen in Kopenhagen. Welkom bij de road trip buddy club, mannen! Arme Tom, hij moest wel achterin en met 1.90 is Kane nou niet bepaald de kleinste road tripper!
Met de Øresund brug van Kopenhagen naar Malmö. Wat kost dat?

De rijafstand tussen Kopenhagen en Göteborg is ongeveer 315 km. Een korte reis, welke niet meer zou duren (afhankelijk van onze koffiepauzes) dan 3 à 4 uur. De route begint gelijk goed met een prachtig uitzicht over de Noordzee en de Baltische Zee. De Øresund brug is de langste brug van Europa en verbindt Kopenhagen met de Zweedse stad Malmō.

De Øresund brug

De toll voor het gebruik van deze brug is € 56,- (350 Deense Kronen) voor Lazy Louie (Volkswagen New Beetle uit 2000. Kleiner dan 6 meter). Voor verschillende voertuigen gelden verschillende prijzen. Je kan betalen met creditcard of cash bij het loket. Denk niet dat je de dans onspringt als je niet hoeft te betalen, want het loket staat namelijk aan het eind van de brug. Dus helaas! Betalen zal je, maar wel leuk geprobeerd! 😉

De tolprijzen voor de Øresund brug. Klik voor een grotere versie!
Het beste hostel in Göteborg : Slottsskogens Hostels & Hotels

Aangekomen in Göteborg, hadden wij een prive-kamer geboekt voor 4 personen. Soms is het mogelijk om met meerdere personen een privé kamer te boeken voor een zeer scherpe prijs. Mr. Christaan van de Slottsskogens Hostels & Hotels was zeer behulpzaam en vertelde vrolijk over de verschillende activiteiten in Göteborg en omgeving en maakte zelfs een Facebook post over mijn avontuur. De kamers en faciliteiten waren schoon en achter het hostel was een grote supermarkt. Een privé parkeergarage was aanwezig en voor slechts € 15,- per dag kon ik de auto bewaakt parkeren. Parkeren in Scandinavië is blijkbaar gewoon goedkoper dan in Nederland!

De kamers in het hostel.

Mijn ervaring met Slottsskogens Hostels & Hotels:

Lokatie : 4/5
Bed : 5/5
Faciliteiten : 4/5
Personeel & Service : 5/5
Prijs : 4/5

Prijs per nacht : € 60,- voor een privé kamer met 4 bedden. Dat is  € 20,- per persoon (Tom, Kane en ik)

Het bezoeken van de Göteborg eilanden met een budget. 

De volgende dag zijn Tom, Kane en ik de gehele dag op pad geweest op de zuidelijke eilanden van Göteborg. Dit was zo ontzettend gaaf dat ik heb besloten een aparte handleiding te schrijven over mijn ervaring met het plannen en bezoeken van de eilanden.

25.000 Km Europa Road Trip deel 3
“Ahoy mates! This is Captain R. Oad Trip speaking! Set the sails to the Gothenburg Islands, Arg! It is time to explore the world! Where did my bloody parrot go?”  Mijn impressie van een piraat… Zucht..!

Blogpost : Handleiding voor het bezoeken van de Göteborg eilanden met een budget

de hele dag zoet voor slechts € 18,-!

Onderweg naar Oslo..

Na ons avontuur in Gotenburg moest ik ook afscheid nemen van Tom en Kane. Ik wil ze hartelijk bedanken voor de gezellige tijd en ik ben ontzettend blij dat het road trip buddy idee een succes is! Voor je het weet loopt half Europa met een The Road Trip Guy petje! Hopelijk kunnen we in het Verenigd Koninkrijk weer een meeting houden, maar nu was het tijd voor Lazy Louie en ik om verder te gaan naar Oslo!

De reis naar Oslo was makkelijk en met slechts 300 km aan snelweg was ik binnen no-time bij de grensovergang naar Noorwegen. Hier werd het alleen even spannend! Een groene Beetle met grote stickers op de zijkant zullen de douaniers ongetwijfeld wat vragen gaan stellen. Dat er heel groot Amsterdam op de zijkant staat helpt natuurlijk ook niet altijd!

Douanier:

Hello, what is this road trip guy? Why are you coming Norway? Vehicle ID, passport and drivers license please? Explain your travels please.

Oh boy, dat was een kruisverhoor vanjewelste! Zou dit dan het einde van De Trip 2017 zijn? Moest ik de hele auto leeg halen en zou ik misschien bepaalde documenten missen? Gelukkig draaide de douanier bij na het lezen van mijn visitekaartje, het laten zien van de route door Europa en mijn vlotte babbel! Oef … gelukkig!

Na wat vragen over het project mocht ik gaan en volgen ze mij nu op Instagram! Keep up the good work, gentleman!

Twee nachten slapen in een ziekenhuis-achtig hostel in Oslo!  

Aangekomen in Oslo verbleef ik bij Anker Apartments. Dit was het goedkoopste hostel in Oslo. De lokatie was niet super en met ruim 25 minuten van het centrum niet mijn eerste keuze, maar daarom de scherpe prijs. Het personeel was vriendelijk en de kamers waren ruim en schoon, maar de sfeer was echt drie keer niks. Ik begon mij af te vragen wie het hostel had ontworpen, want het was gewoon een exacte replica van een ziekenhuis.

Elektrische deuren, overal disinfect pompjes, alles wit en het scannen van de pasjes was nodig voor toegang tot de faciliteiten, kamers en douches. Er is een kleine supermarkt beneden welke van 8 uur s’ochtends tot 12 uur middennacht open is en voor slecht 150 NOK kan je ook hier bij een Q-park parkeren. Wi-fi is gratis, maar de verbinding werkt alleen goed in de lobby en op de kamers valt deze af en toe weg.

Mijn ervaring met Anker Apartments:

Lokatie : 3/5
Bed : 4/5
Faciliteiten : 3/5
Personeel & Service : 4/5
Prijs : 4/5

Prijs per nacht : € 25,-

Bezoek aan Oslo

De hoofdstad van Noorwegen is een prachtige stad met mooie gebouwen, veel musea en een trendy nieuwe boulevard met diverse bars en restaurants. De Noren houden wel van een BBQ en in de zomeravonden zal je dan ook veel mensen zien ontspannen en koken in één van de vele stadsparken. Ik zal een aparte blogpost schrijven over mijn ervaringen in Oslo, want één ding is zeker; Noorwegen is duur! Maar er zijn wel wat tips en tricks beschikbaar om jouw dag betaalbaar en gezellig te maken.

25.000 Km Europa Road Trip deel 3
Lunch bij het koninklijk paleis. Helaas wou hij niet naar buiten komen voor een foto! 🙁

Keep on driving, road trippers!

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here